DAMA
Demand-Assigned Multiple Access - Et yderst effektivt middel til øjeblikkelig at tildele telefonikanaler i en transponder i henhold til umiddelbare trafikbehov.

DBS
Direkte udsendelse satellit. Henviser til tjeneste, der bruger satellitter til at udsende flere tv-kanaler direkte til hjemmemonterede små parabolantenner.

dBi
dB-effekten i forhold til en isotrop kilde.

dBW
Forholdet mellem effekten og en Watt udtrykt i decibel.

De-BPSK
Differentiel binær faseforskydningstastning

De-QPSK
Differential Quadrature Phase Shift Keying.
Decibel (dB)
Standardenheden, der bruges til at udtrykke forholdet mellem to effektniveauer. Det bruges i kommunikation til at udtrykke enten en gevinst eller et tab i strøm mellem input- og outputenhederne.

Deklination
Forskydningsvinklen for en antenne fra aksen af dens polære montering målt i meridianplanet mellem ækvatorialplanet og antennens hovedstråle.

Dekoder
En tv-set-top-enhed, som gør det muligt for hjemmeabonnenten at konvertere et elektronisk kodet tv-billede til et synligt signal. Dette må ikke forveksles med en digital koder/dekoder kendt som en CODEC, som bruges i forbindelse med digitale transmissioner.

Deemphasis
Genindsættelse af en ensartet basebåndfrekvensrespons efter demodulation.

Forsinke
Den tid, det tager for et signal at gå fra den afsendende station gennem satellitten til den modtagende station. Denne transmissionsforsinkelse for en enkelt hop-satellitforbindelse er meget tæt på et kvart sekund.

Demodulator
Et satellitmodtagerkredsløb, som udvinder eller "demodulerer" de "ønskede" signaler fra den modtagne bærer.

Afvigelse
Modulationsniveauet for et FM-signal bestemmes af mængden af frekvensforskydning fra frekvensen af hovedbæreren.

Digital
Konvertering af information til bits af data til transmission via ledning, fiberoptisk kabel, satellit eller over luft teknikker. Metoden tillader samtidig transmission af tale, data eller video.

Digital taleinterpolation
DSI - Et middel til at overføre telefoni. To og en halv til tre gange mere effektivt baseret på princippet om, at folk kun taler omkring 40 % af tiden.

Diskriminator
En type FM-demodulator, der bruges i satellitmodtagere.

Dithering
processen med at skifte 6-MHz satellit-tv-signalet op og ned i 36-MHz satellittransponderspektret med en hastighed på 30 gange pr. sekund (30 Hertz). Satellitsignalet "dithered" for at sprede transmissionsenergien ud over et frekvensbånd, der er langt bredere end et jordbaseret fælles mikrobølgekredsløb opererer indenfor, og derved minimere den potentielle interferens, som en enkelt jordbaseret mikrobølgesender muligvis kan forårsage for satellittransmissionen.

Ned-konverter
Den del af FSS-tv-modtageren (Fixed Satellite Service), der konverterer signalerne fra 4-GHz mikrobølgeområdet til (typisk) det mere letanvendelige basebånd eller mellemfrekvens (IF) 70-MHz-område.

Downlink
Satellit til jord halvdelen af en 2-vejs telekommunikation satellitforbindelse. Bruges ofte til at beskrive modtagerettens ende af linket.

DSU
Dataserviceenhed. En enhed, der bruges i digital transmission, der tilpasser den fysiske grænseflade på en DTE-enhed til en transmissionsfacilitet såsom T1 eller E1. DSU'en er også ansvarlig for funktioner som signaltiming. DSU er hyppigt koblet med en CSU (se ovenfor) som CSU/DSU.

DTV
Digitalt tv

Dobbelt spin
Rumfartøjsdesign, hvorved satellittens hoveddel drejes for at give højdestabilisering, og antennesamlingen despundes ved hjælp af en motor og et lejesystem for hele tiden at rette antennen mod jorden. Denne dobbelt-spin-konfiguration tjener således til at skabe en spin-stabiliseret satellit.

Duplex transmission
Mulighed for samtidig datatransmission mellem en sendestation og en modtagestation.

DVB
Digital Video Broadcasting - Det europæisk støttede projekt til harmonisering af indførelse af digital video.

We can't find products matching the selection.

Category Questions

Your Question:
Customer support